Cavvapovalpar, uppfödare

Cavvapo valpar!

Cavvapo valpar, är en blandning mellan cavalger king charls och en dvärg pudel  toy pudel. Storleken betor på om det har korsat av en dvärg pudel eller en toy pudel.

Den ena korsningen är ca 28-35cm i manken och den andra korsningen 35-45cm i manken. Denna ras är inte godkänd här i Sverige, vilket är tråkigt för dom små liven är exemplariska  allround familj/hund. Lätt att ta med sig ,lätt att lära nästan som en cirkus hund!

 

Med den här blandningen  får man ut det bästa av två st raser, dom små liven  anpassar  sig lätt till familjen,  väldigt glada till allt och alla.

Deras intelligens,  arbetsvilliga  inställning gör att dom skulle passa bra till det flesta hundsporter så som spår, agillyti eller varför inte en kompis att hänga i soffan med o kolla på film tillsammans.

Deras lockiga och fällfria  päls säger att dom är nästan allergivänlig,  men måste frisera i bland.

Färgerna förekommer  i det glesta färger som både pudel och cavalger har att erbjuda.

Jag har fött upp pudel/pappilon hundar i 5/6 år, och det har varit så spännande, super jobbigt, men jädrans vad energi fom små ger mig.

I våras hade min fodertik som jag valde att paras mellan en Moltaz cavalger king charls  eller Jazon toy pudel. Men  något i mig sa att välj Moltaz han är van betäckare! Ägaren till Moltaz klappade på sitt ben och sa- varsågod upp o pippa! Sagt o gjort så 63 dagar senare så kom där 5 st helt underbara valpar.

 

Det jag inte visste i samma veva så hade Kronprinsessan Victoria köpt en cavvapo valp och ni vet vilket liv det var. Jag blev ner ringde ner mailad snacka inte om min messinger!

Nu i dagsläget har jag 782 st i kö till vårens valpkull.  Jag vet att  inte titta i kristallkulan att där inte kommer 782 st i mars månad, fast jag hade önskat det.

Jag har fått en sjua vid sidan om min fodertik Sickan, så jag hoppas att slut går vägen att det kommer mer än 2 st tikar. Eftersom jag bor mitt i Skåne  så ut av 782 st så är det 700 norr om Skåne som står i kö, och en i USA  och en i Frankrike, resten är skåningar.

Well well eller wow wow!

 

5 svar på ”Cavvapovalpar, uppfödare”

  1. Hej jag är verkligen intresserad av en valp. Ser att ni har lång kö men vill ändå ställa mig i den!
   Vi bor lantligt i Romelanda norr om Kungälv. Är van vid hundar, mina föräldrar har alltid haft labradorer.

 1. Hej! Är en familj som bestämt oss för att skaffa en Cavapoo, vill gärna komma i kontakt med dig! Mvh Linda

 2. Hej Anna! Jag skulle vilja köa på en sådan valp. Även om väntan blir lång och många är före. Jag bor på Gotland men har en dotter i Malmö och en dotter i Kalmar som kan leverera hunden för mig. Jag har alltid haft katter men nu blivit allergisk mot dessa. Vill nu prova allergi vänlig vovve istället. Blir pensionär i april 2022 därför vill jag ha en liten vän på heltid att pyssla om (& leda till att jag kommer ut & rör på mig).

 3. Hej Anna!
  Vi är ett par ifrån Sjöbo i Skåne som haft en Cavalier King Charles Spaniel i 13 år. Vi har börjat fundera på en ny hund och rasen Cavapoo är helt klart en av våra favoriter.
  Hur ser det ut gällande valpar framöver och är kön långt fram i tiden?
  Tacksam för återkoppling!

  Jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *