Farsdag!

Farsdag-firande!

Farsdag firandet hos oss är en god middag och en konjak till kaffet.  Vi har fått order av vår pappa att han ej behöver kalsonger och strumpor, han hsr fortfarande oöppnad paket.

Farsdag innebär ju lite trist o fix innan, så det blir hos min syster denna gång vi brukar skifta om, springa en runda först med damsugaren har ju fortfarande sågspån lite här och där. Jag ska hämta upp mina föräldrar så vi kör till minneslunden för att tända ett ljus för min svärfar som gick över för 20 årsdag.

 

Farsdag firar vi ihopa med min systers svärföräldrar så det blur 3 st pappor att fira, så kul att vi slår ihopa alla det har vi gjort när det har varit morsdag också.

 

Farsdag är en liten högtiddå barnen firar sina fäder, den infaller olika datum i olika länder. Finland  Norge och vi i Sverige firar den andra söndag i november.  I flera andra länder furar man även dagen till minne av sina förfäder.

Farsdag började i USA på 1910-talet och firades 19 juni i Washington och kom till Sverige 1931, då firades till en början även i juni här och övriga norden.

Ett önskemål från nordiska handels samfundet senare lades tidpunkten för farsdag till november, jyst för det ska stämma bättre till morsdag.

Min husre renovering börjar ta form nu, takplattor på plats ett fönster, i veckan ska innerväggar ta sin platsmen först måste elektroniska bli färdig, och sedan kom rörmokaren en sväng till för vi ändrade lite på det nya badrummet.  Det är riktigt spännande nu jag tittar på tapeter färg kakel och en gång till.

Gårdagen gick i en dimma vaknade med en rejäl huvudvärk som satt i min nacke! Fick lägga mig på spikmatta ett par gånger men den ville inte släppa trots massage från mannen och min son. Får betala tillbaka till sonen med att klia på ryggen!

Ta hand er pappa! Här på jordelivet eller i himlen. /Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *