Att byta däck

Sponsrat inlägg i samarbete med Däckskiftarna

Har du kommit ihåg att byta till sommardäck?

Vissa saker ska bara sköta sig själv tycker jag. Att byta till sommardäck eller vinterdäck är en sån sak. Jag tycker alltid att det är så jobbigt att hålla på med. Det vill jag gärna att någon annan gör åt mig.

Har ni koll på när man ska byta däck?  Mellan 1:a december och 31:a mars är det lag på att använda vinterdäck. 16:e april till 30:e september är det förbjudet att använda dubbdäck, med undantag för om det är vinterväglag. Det är lite snurrigt och krångligt det där tycker jag. Man kan ju tänka att senast 1:a december ska man ha bytt till vinterdäck och senast 15:e april ska man ha bytt tillbaka till sommardäck.

En annan sak med att byta däck är att man ska förvara de stora klumpiga däcken någonstans. Nu har det kommit däckhotell där man betalar en summa och så förvarar de däcken åt dig. Helt klart värt pengarna!

Förr bytte vi däck själva och släpade in i förråd eller garage och det var alltid någonting man drog sig för att göra. Varje gång bytte jag i sista sekunden. Numera lämnar jag in bilen, de byter däck och jag kan ta en kaffe kunder tiden. Däcken flyttar de och så får de ligga kvar på deras däckhotell. När allt är klart betalar jag och åker hem med mina nya däck.

Jag kan verkligen rekommendera alla att använda sig av däckhotell och ta hjälp med byte av däck. Det är en bra investering och dessutom en billig investering. Jag trodde att det skulle kosta mer, så jag blev verkligen positivt överraskad!

Sist jag bytte till vinterdäck behövde jag köpa nya däck. Det är också svårt när man inte vet någonting om däck. På samma ställe där jag byter däck och har mitt däckhotell så fick jag även hjälp med att köpa nya däck. Kan det bli bättre?!

Nu är alla mina däckbekymmer lösta. Byte av däck, sommardäck, vinterdäck och däckhotell. Allt finns på samma ställe och jag behöver inte längre oroa mig för någonting. Så otroligt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *