Randig blus från second hand

Underbara färger nu till våren

Nu är det dax att byta ut alla mörka färger mot lite mer glada färger nu när våren och värmen närmar sig. En randig blus i orange gör mig riktigt glad. Att bara få sätta på sig en blus i stället för en tjock tröja kan få mig på bättre humör.

Vårkläderna börja nu komma fram mer och mer och jag tror faktiskt dom har kommit fram mer i second hand butikerna. Inte lika mycket i andra klädaffärer som jag trodde. Det finns en del som tycker att dom handlar mer när dom går till en second hand butiker, men det finns också butiker som köper kläder som du inte längre vill ha kvar. Så varför inte lämna in kläderna i en sån butik och sen kunna köpa någonting annat?!

Varför second hand?

Det finns också butiker på nätet som säljer second hand kläder. Ibland kanske man inte har så mycket tid att gå i butiker och då passar det ju bra att kunna göra det på nätet istället. Det blir mer och mer så att man köper sina saker på nätet, och också fler och fler butiker som poppar upp.

En second hand butik innebär att man köper varor som återanvänds. Som en andra hand butik kan man översätta det direkt med. Det är begagnade varor och oftast kläder det handlar om. Det är fyra av tio stycken svenskar som handlar på second hand idag. Inte bara för att köpa billiga saker utan för att värna om miljön. Visst är det så att dessa kläder och andra saker också har blivit dyrare precis som maten, men förhoppningsvis kommer alla priser att bli lite lägre med tiden.

Om man jämför mellan loppisar och second hand butiker så är det privatpersoner som står och säljer vid loppisar. Antingen på sin gata hemma, i en lokal eller på en arrangerad backluckeloppis. När det handlar om second hand så finns det en hel del hjälporganisationer som har sådana butiker. Det finns också privatägda butiker idag överallt och dom blir fler och fler. Inte på någon bakgata som man inte hittar till utan till och med i centrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *