Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Allt om kaffe

Här får du reda på allt om kaffe online

kaffe online
Allt du verkligen behöver veta om kaffet.

Kaffe är ett frö/böna som växer från kaffebusken och så kallas även den dryck som tillverkas av dessa frön/bönor. Kaffebusken kommer ursprungligen från subtropiska Afrika och har därifrån exporterats till andra delar av världen

Wendelins kaffe har allt inom kaffe och te

Kaffedrickandet har sitt ursprung i Etiopien för två tusen år sedan och fick en spridning via Arabiska halvön till Turkiet. Kaffe importerades först som apoteksvara till Sverige under slutet av 1600-talet[3]. Under 1800-talet tog kaffedrickandet rejäl fart i samband med koloniseringen av Afrika och Sydamerika där stora plantager kunde förse bland annat kolonialmakterna med bönor.

1900 talet

Under 1900- och 2000-talet har drycken dessutom fått en starkare ställning i många länder i Afrika, Amerika och Europa. Finländare och svenskar är de mest kaffedrickande nationaliteterna. Den svenska kaffekonsumtionen ligger på runt tio kilogram rostat kaffe per invånare om året.

Odlingar

Kaffe var i slutet av 1900-talet den vara som genererade näst mest exportinkomster för utvecklingsländer. Direkt efter olja dessutom enligt historierna . År 2010 producerades 7,4 miljoner ton kaffebönor. De främsta odlingarna ligger i Brasilien, Vietnam, Indonesien, Colombia och Etiopien.

8 steg till riktigt gott bryggkaffe

  1. Rengör din kaffebryggare regelbundet.
  2. Satsa på en bryggare som ger rätt temperatur.
  3. Välj vita kaffefilter och skölj igenom före dosering.
  4. Köp bryggkaffe eller hela bönor av hög kvalitet.
  5. Förvara kaffet svalt, torrt, mörkt och lufttätt.
  6. Använd alltid färskt, rent och kallt vatten.
  7. Drick kaffet online
  8. Rengör ditt kaffe online

BLÖTLÄGG FILTRET INNAN DU DOSERAR KAFFET OCH ANVÄND ALLTID FÄRSKT VATTEN kaffe online
Färskt kallt vatten brukar dessutom lyftas fram som en ytterligare framgångsfaktor. Om jag inte är på husvagnssemester. Så brukar ju dessutom detta lösa sig ganska lätt. Oftast, i alla fall om jag har tid, så brukar jag även blötlägga filtret innan jag doserar och brygger kaffet. På så vis får jag dessutom bort den minimala träsmak som kan komma härifrån.

SLUTLIGEN… kaffe online
Att dosera sitt kaffe dessutom handlar om att testa sig fram för att hitta det som passar en själv bäst. Använd å andra sidan gärna en våg eller något mått för att hålla koll på doseringen av kaffet, och om du inte redan använder en kaffekvarn kan det vara en bra investering för att lyckas med ett ännu godare kaffe hemma. Nyrostade och nymalda kaffebönor lyfter ditt kaffe till en ny dimension. Vill du ha mer inspiration för att brygga och dosera det godaste kaffet. tjäna pengar

Till startsidan